Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Books, books, books.





Η γνώμη μου για μερικά βιβλία που έχω διαβάσει. Όλα είναι σχετικά. Ένα βιβλίο που εμένα μπορεί να μου άρεσε μπορεί σε κάποιον άλλον να φάνηκε αδιάφορο.

Ας αρχίσω λοιπόν. 



Δεσποινίς ετών 29 και κάτι ψηλά.
Θεοφανία Ανδρονίκου – Βασιλάκη
Εκδόσεις  Μοντέρνοι καιροί.

Ένα χαριτωμένο βιβλίο διασκεδαστικό, για να το διαβάσει κάποιος χαλαρά, ίσως στις διακοπές και να γελάσει. Δεν έχει βαθιά νοήματα ή αγωνία. Είναι όμως πολύ διασκεδαστικό. Μου άρεσε. 




O ήλιος το χειμώνα εκδίδεται...
Σταμάτης Κ. Χονδρογιάννης
εκδόσεις πάροδος



Μου άρεσε πολύ. Αν και μεγάλο βιβλίο διαβάζετε πολύ γρήγορα γιατί σε κρατάει σε αγωνία. ειπώνονται μέσα αλήθειες που όλοι τις έχουμε φανταστεί αλλά δεν τις έχουμε συνειδητοποιήσει. 





Ο Θεός του δάσους
 Romano Battaglia 
 εκδόσεις Νέα σύνορα - Α. Α. Λιβάνη


Εντάξει, μπορώ να πω ότι δεν είναι από τα πιο ωραία πνευματικά βιβλία που έχω διαβάσει. Το ψιλό βαρέθηκα να σας πω. 





Η μυστική ιστορία 
Donna Tartt
εκδόσεις Νέα σύνορα - Α. Α. Λιβάνη



Είχα ακούσει τα καλύτερα για αυτό το βιβλίο, και φυσικά απογοητεύτηκα. Από τα πιο βαρετά βιβλία που έχω διαβάσει. Και τεράστιο.





Νανά 
Αιμίλιου Ζολά
εκδόσεις Σ. Δαρεμα 

Αγαπημένο βιβλίο. Μου το είχε χαρίσει μια φίλη που αγαπώ πολύ. Μου άρεσε πολύ. Ρομαντικό, εύκολα αναγνώσιμο. Αξίζει κάποιος να το διαβάσει





Εύχομαι να σας αρέσουν τέτοιου είδους αναρτήσεις. Λέω να τα καθιερώσω. Αγαπώ το διάβασμα και τα βιβλία και το υλικό μου είναι μεγάλο

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Οι άνθρωποι θύματα




Σήμερα θα σας μιλήσω για τους ανθρώπους που αρέσκονται να το παίζουν θύματα. Δεν είμαι ειδικός. Είμαι όμως παρατηρητής. Από πάντα παρατηρούσα τους ανθρώπους. Από μικρό παιδί. Μου άρεσε. Αργότερα έμαθα ότι είναι και μια μέθοδος διαλογισμού. Παρατηρώντας λοιπόν τους ανθρώπους έχω καταλήξει ότι υπάρχουν κάποιοι τύποι ανθρώπων που όλοι μας έχουν συνάντηση στην ζωή μας. Ένας από αυτούς τους τύπους είναι ο άνθρωπος θύμα. Αυτός που έχει επιλέξει σε όλοι του την ζωή να είναι το θύμα. Παρατηρώντας λοιπόν αυτόν τον τύπο ανθρώπων συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Για αυτά θα γράψω. Όπως είπα και πιο πάνω δεν είμαι ειδικός. Όλα τα παρακάτω που θα γράψω είναι καθαρά βιωματικά. Μπορεί να είναι σωστά μπορεί και λάθος. Θα θελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας. Νιώστε ελεύθεροι να σχολιάσετε αυτά που θα γράψω. Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας είτε ταυτίζεται με την δική μου είτε όχι. Θα βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη μου.

Άνθρωποι θύματα.

  1. Δεν φταίνε ποτέ.

Οι άνθρωποι θύματα δεν φταίνε ποτέ. Μπορεί να φταίει οι κοινωνία, οι γονείς τους, ο/η σύντροφος τους, οι φίλοι, τα παιδιά τους, ποτέ όμως αυτοί. Δεν παραδέχονται ποτέ ότι φταίνε. Το ότι δέχονται τα πάντα από τους πάντες θεωρούν ότι δεν είναι δική τους επιλογή. Έχουν εφαρμόσει ένα σύστημα διαχείρισης των καταστάσεων μέσα τους που πρέπει οπωσδήποτε να βγουν τα θύματα από την κατάσταση αυτή. Να επιλέξουν να μη δέχονται την ασχήμια κανενός είναι μια σκέψη που δεν περνάει καν από το μυαλό τους.  Και αν περνάει την διώχνουν αμέσως γιατί απλά δεν τους βολεύει. Άλλωστε αν δεχτούν να αντισταθούν θα πάψουν να είναι και θύματα.

  1. έχουν πάντα μια δικαιολογία.

Οι άνθρωποι θύματα έχουν πάντα μια δικαιολογία για τους εαυτούς τους και καμία για τους άλλους. Όταν κάποιος αποφασίσει να τους πει την αλήθεια το πιο πιθανών είναι να τον βάλουν απέναντι τους να τον δουν σαν εχθρό και να τον πολιορκήσουν με οποιαδήποτε δικαιολογία μπορέσει να γεννήσει το μυαλό τους ώστε να αποδείξουν ότι δεν φταίνε. Τις περισσότερες φορές αυτός που παίρνει την ευθύνη να μιλήσει σε έναν τέτοιο άνθρωπο γίνετε αποδέχτης μιας αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς που δεν μπορεί να κατανοήσει.  Δεν φταίνε ποτέ λοιπόν. Γιατί αν φταίγανε αυτό δεν θα τους έκανε θύματα.

  1. έχουν πάντα κάτι κακό να πουν για όλους.

Οι άνθρωποι θύματα για να δικαιολογήσουν την δική τους ανεπάρκεια και στάση ζωής τους, σε κάθε άνθρωπο που γνωρίζουν η ξέρουν χρόνια έχουν κάτι να καταλογίσουν. Βρίσκουν κάποιο αρνητικό στοιχείο σε όλους. Συνήθως όταν μιλούν για κάποιο γνωστό τους σε τρίτο πρόσωπο αυτό που θα τονίσουν είναι τα αρνητικά του στοιχεία και όχι τα θετικά.

  1. έχουν την ανάγκη να φαίνονται καλή

Οι άνθρωποι θύματα δεν είναι καλή από επιλογή ή στάση ζωής. Είναι καλή γιατί πρέπει. Πολύ προσεχτικοί στην συμπεριφορά τους ώστε να μην έχεις τίποτα να τους καταλογίσεις. Συνήθως επιλέγουν να κάνουν όλα τα χατίρια σε όλους όπως και να τους έχουν φερθεί στο παρελθόν.  Γιατί επιλέγουν να το κάνουν αυτό? δείτε το πέμπτο, έκτο και έβδομο χαρακτηριστικό.

  1. σε περιμένουν στην γωνία.

Ενώ αυτοί αναλώνονται στο να είναι οι τέλειοι φίλοι , σύντροφοι, παιδιά, γονείς, περιμένουν καρτερικά στην γωνία ένα δικό σου λάθος. Αν το κάνεις καλύτερα φύγε. Εξαφανίσου. Αρχίζουν να σε κρίνουν, να φέρνουν σαν παράδειγμα τον εαυτό τους, και φτάνουν μέχρι στο σημείο να σε τιμωρήσουν με την συμπεριφορά τους εκεί που ξέρουν ότι εσύ θα πονέσεις περισσότερο.

  1. η ανιδιοτέλεια είναι μία λέξη που δεν γνωρίζουν.

Όλοι αυτή η καλοσύνη που έχουν δεν είναι τυχαία. Δεν κάνουν τίποτα και δεν δίνουν τίποτα αν δεν πάρουν κάτι. Ένα μπράβο, ένα κομπλιμέντο, ακόμα να τους κάνεις μία χάρη. Δίνουν για να πάρουν. Αν δεν τους δώσεις δεν ξαναδίνουν. Έχουν μια βαθιά πεποίθηση ότι, όλα πρέπει να τους τα αναγνωρίζουν. Δεν θα έμπαιναν ποτέ στην διαδικασία να κάνουν κάτι αν ήξεραν ότι δεν θα αναγνωριστεί. Και αν τολμήσεις να μη τους το αναγνωρίσεις είναι φυσικά εκεί να στο θυμίσουν. Ότι κάνουν για σένα θα το βρεις μπροστά σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη στο χτυπήσουν ή να αρχίσουν να μιλάνε άνευ λόγου για αυτό, έτσι γιατί το έφερε η συζήτηση ενώ δεν το έχει φέρει.

  1. δεν θα σε συχωρέσουν ποτέ.

Οι άνθρωποι θύματα αν θεωρήσουν ότι έκανες λάθος, ή αν όντως έκανες δεν θα στο συγχωρήσουν ποτέ. Θα σε πετάξουν σαν την τρίχα από το ζυμάρι χωρίς εξηγήσεις χωρίς τίποτα. Θα βρεθείς να απορείς για αυτό που έκανες , θα μείνεις άφωνος συνειδητοποιώντας ότι η πράξη τους δεν ταυτίζετε με το λάθος σου. Έτσι χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή συναισθηματικό δεσμό, σκληρά θα σε διώξει, θα κλειστεί στο καβούκι του, στην μίζερη ζωή του νιώθοντας πως ακόμα μία φορά έπεσε θύμα.

7 χαρακτηριστικά και άλλα μικρά που δεν μπαίνω στην διαδικασία να τα αναφέρω. Θεωρώ ότι αυτά τα άτομα μεγάλωσαν σε οικογένειες που υπήρχε ένα καθεστώς κρητικής. Έχουν τιμωρηθεί για τα λάθη τους και δεν έχουν αγκαλιαστεί για αυτά. Γιατί κακά τα ψέματα ουδείς αλάνθαστος. Ότι ηλικία και να ήμαστε πάντα κάνουμε λάθη. Και αυτό δεν είναι κακό. Τα λάθη είναι η σοφία μας. Είναι αυτά που μας πάνε παρακάτω και μας βοηθάνε να εξελιχθούμε. Δυστυχώς σε αυτούς του ανθρώπους δεν βρέθηκε ποτέ κανείς να τους το πει. Ή αν βρέθηκε δεν ακούστηκε γιατί η πεποίθηση τους ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα θεωρούν αυτοί είναι μεγάλη. Γιατί έτσι έμαθαν.
Επίσης θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από αγάπη. Θέλουν να αγαπηθούνε. Το κακό είναι ότι βρίσκοντας την αγάπη, την ιδανική αγάπη για αυτούς  ίσως και να αναγκαζόντουσαν να σταματήσουν να είναι θύματα. Έτσι έχουν την τάση να διώχνουν το τέλειο από την ζωή τους. Θέλουν να αγαπηθούνε βαθιά ειλικρινά αλλά και πάλι η πεποίθηση τους μπαίνει εμπόδιο και το γκρεμίζουν.

Πολλά ακόμα ίσως να ήθελα να γράψω. Αλλά οι σκέψεις μου τρέχουν και πρέπει να τους βάλω φρένο. Σας θυμίζω πως ότι έγραψα είναι καθαρά βιωματικό. Μπορεί να είμαι λάθος μπορεί όχι. Είστε ελεύθερη να κρίνετε και εμένα και το γραπτό μου.

Ευχαριστώ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

How to make paper mobile - Diy project


This week, how to make an easy funny paper mobile.

materials

1.cardboard
2.markers
3.paintbrush
4.watercolors
5.stencils
6.scissors
7.yarn
8.beads
9.glue gun
10.stick





the video how to






thanks foe watcing and dont forget to subscribe to my chanel for more diys.
also follow me here for more posts!!!
see you!!!!